Bekkenbodem Vitaal: workshop van 5 lessen

De Bekken werkgroep bestaande uit Oefentherapeuten uit Amsterdam die gespecialiseerd zijn in het behandelen van bekkenklachten heeft Bekkenbodem Vitaal ontwikkeld.

Bekkenbodem Vitaal is een workshop bestaande uit 5 lessen van 1 uur. De workshop kan op verschillende locaties gegeven worden. Als je interesse hebt of met een groep vrouwen samen de workshop zou willen volgen neem dan contact op met de praktijk 06-11450814.

In de flyer staat meer info. 


Als ik denk aan bewegen krijg ik al pijn!

Als ik denk aan bewegen krijg ik al pijn!

Kom je als patiënt binnen met krukken, krijg je het advies om meer te gaan bewegen, terwijl je weet dat je daarna nog meer pijn hebt!

Ik vind het als oefentherapeut Mensendieck altijd weer een uitdaging om mensen te laten ervaren hoe het voelt om fitter te zijn.  Vaak beseffen mensen niet dat ze door een slechte conditie ook slecht in hun vel zitten.  Door mensen weer bewust te laten bewegen en nieuwsgierig te maken naar het functioneren van hun eigen lijf. Door veel meer variatie in bewegingen  aan te bieden en alle spieren aan te spreken kan het gevoel fitter te worden de pijn compenseren.  Door te  luisteren naar wat ze heel graag zouden willen of kunnen is er weer een doel om letterlijk naar toe te bewegen.  Als oefentherapeut de taak om  te begeleiden in stap voor stap opbouwen en doelen realistisch te houden.  In Val op; val af kan ik goed afstemmen met Sebnem Cim van Preventie GGZ  en met Mieke Schoenmaker van De Zoete Appel.  Zo kunnen we gedrags/leefstijlverandering op verschillende niveaus stimuleren.

Door training in een groep lukt het vaak beter om met pijn toch in beweging te komen, vooral wanneer  deelnemers zelf hun vooruitgang wekelijks in hun oefenschema noteren en merken dat zijzelf weer baas over eigen lijf beginnen te worden slaat het enthousiasme toe.  Fitheid wint het van de pijn.

Zowel in de Diabetes groep als in de Val Op Val Af groep  helpt  het lotgenotengevoel .  Samen bewegen geeft energie , telefoonnummers worden uitgewisseld,  plannen om samen door te gaan worden gesmeed.

Niet onbelangrijk ook als oefentherapeut krijg ik van deze oefengroepen energie!

Victorien Barendrecht