Een uitgebreid leefstijlprogramma

voor wie het afvallen al bijna heeft opgegeven

 

“Ik heb al zó vaak geprobeerd af te vallen”

 “Ik krijg altijd een blessure als ik sport”

“Ik móet gewoon iets eten als ik verdrietig ben of moe”

Heeft u ook wel eens dit soort gedachten? Heel begrijpelijk. U wilt wel afvallen en sporten maar u weet niet hoe u moet beginnen. 

Gezond leven is niet makkelijk. Zeker als u dit niet van huis uit hebt meegekregen. 

Gelukkig kunt u iedere dag beginnen met een nieuwe gewoonte.

 Zoals: meer bewegen, anders eten en samen kijken wat u kunt veranderen in uw gedrag.

 Een beetje hulp is dan wel zo fijn.

Plezier terugkrijgen in bewegen 

Weet u nog hoe u als kind speelde op het schoolplein? Hoe u naar huis rende na schooltijd en in de zomer soepel het zwembad in sprong? Stel u voor dat u weer zo veel plezier in bewegen zou hebben als toen. Als u nu te zwaar bent, is bewegen misschien ‘gedoe’. U krijgt ergens last van en besluit daarom juist rustig aan te doen. Waarschijnlijk begrijpt u wel dat dit niet de beste manier is om fit te worden. 

Het is een beter idee om onder begeleiding van een fysiotherapeut weer te ervaren dat bewegen energie geeft. 

Doe mee met Val op: val af en bouw weer vrij snel een betere conditie op. Het allerbelangrijkst is: u leert weer plezier te hebben in bewegen. Het trainen of bewegen gebeurt in een groep, onder professionele begeleiding.

Nieuwe ideeën over eten en  drinken

 Alles wat u eet of drinkt heeft een effect op uw lichaam. 

Daarbij gaat het niet alleen over hoeveel u eet of drinkt, maar ook over wat u eet of drinkt en in welke combinatie.

 Daarnaast lukt het veel mensen nog wel om te beginnen met een ander eetpatroon, maar ja, dat volhouden, hé? Dat is lastig. 

Doe mee met Val op: val af en ontdek samen met de diëtist nieuwe ideeën over eten en drinken en help een terugval in het oude patroon voorkomen.

Weet u waarom u doet wat u doet?

 Weet u waarom u te veel eet of niet houdt van bewegen? Als u dat weet, wordt het makkelijker om uw gedrag te veranderen.

 Doe mee met Val op: val af. Tijdens een drietal groepsbijeenkomsten onder leiding van een psycholoog  krijgt u beter inzicht in uw eigen gedrag. 

U zult merken dat meer mensen tegen dezelfde dingen aanlopen. Ervaringen delen maakt het makkelijker om iets te veranderen in uw leven.

Hoe ziet het programma eruit?

 Begeleiding fysiotherapeut/ oefentherapeut.: Intake en evaluatie individueel,12 weken 2x per week 1 uur groepsbehandeling

  Diëtist: individueel intakegesprek, 4 keer groepsbegeleiding en een eindgesprek.

 Psycholoog: 1x per maand bijeenkomst (in totaal 3 keer).

 Terugvalpreventie: tot anderhalf jaar na de start een aantal bijeenkomsten om het contact tussen de deelnemers onderling te verstevigen en elkaar te kunnen blijven steunen.

Ook meedoen aan Val op: val af?

 Vraag aan uw huisarts of specialist of u in aanmerking komt voor een verwijzing voor een fysiotherapeut/ oefentherapeut én voor een diëtist.

 Bel daarna een van de nummers hieronder. U krijgt dan een intake gesprek. Hierin bespreekt u of Val op: val af voor u de juiste keuze is. 

De kosten voor de diëtist en de psycholoog worden vergoed vanuit de basisverzekering. U betaalt altijd eerst uw eigen risico. Voor patiënten met Diabetes Mellitus en COPD kunnen de kosten betaald worden vanuit de ketenzorg.

 Fysio- of oefentherapie wordt door de aanvullende verzekering vergoed.

 Neem eerst contact op met de fysio/oefentherapeut bij  wie u het programma wilt gaan volgen. Hij/zij weet goed wat u wel en niet vergoed krijgt. 

Direct aanmelden

Mensendieck Praktijk Osdorp 06-11450814

Fysiotherapie Gallileï (Watergraafsmeer) 020 – 463 0250

De Zoete Appel 020 - 737 1688